Thursday, 2 May 2013


Blog ni dah tak active. Kalau nak tahu sambungan cerita selanjutnya sila ke blog aleeyaraisyia96.blogspot.com Ok dear. :) Bye ! Have a nice day :*

Tuesday, 12 February 2013

Sayang.. Saya mintak maaf. Saya saaaaayang awak sangat2. Saya taknak hilang awak wahai si Buncit. Saya taknak hilang pelangi saya.
Haaa.. macam ni la awak bagi saya. Cube awak bayangkan hidup tanpa warna. macam kosong je hidup ni kan. sebab tu saya perlukan awak untuk warnai hidup saya. Saya perlukan awak sampai bila2. Apepun terjadi saya tetap sayang awak and saya takkan tinggalkan awak. Saya janji takkan tinggalkan awak sayang.    Lagi bape hari je kite nak kena balik dah. Saya tak puas lagi jumpa awak sayang. :'(  Nanti bulan 5 baru dapat jumpa awak :'( . Saaaaaayyang.. saya nak awak selalu ada ngn saya. Saya rindu awak sayang. nak ikot awak balik pj :( nak ikot,nak ikot,nak ikot jgakkkkkk.!!! awak jangan nakal2 ye kat sana nanti. jaga diri elok2. ingat2lah orang tersayang tau. Iloveyou :* 

Monday, 11 February 2013

Cinta :*


Kehadapan Tunangku yang ku kasihi. Eceyh ! Hahaha.
Sayang.. Awak nak tau tak ? Tak best kalau balik hostel. ! Tak best sangat2..!!!!!!!!!!!!! Kalau awak ada sekali baru best. :( Boleh tak awak ikot saya balik nanti ? Awak belajar kat situ je . :D Takyah kita jauh2. Menyiksa batin saya je kalau kita jauh. Nak kena tahan rindu ni. :'( Tak kesian ke ? 

I will miss you so much darling . ! :'( Lagi bape hari je kita dapat jumpa. Taknak lepaskan awak . Nak macam semalam hari2 :'( . Nak jugakkkk !!!! Semalam kita takde gaduh2 pon. nanti kalau saya rindu kat gajah macam mane ? :( Nanti takleh manje2 ,gurau2 macam semalam dah. Takleh nak OTP lamalama dah. 


Sayang ... saya nak awak selalu bahagia tpi saya nak jadi orang disebalik kebahagian awak :* Saya nak buat awak selalu happy. Taknak tengok awak sedih. Tapi saya takut ada orng yang boleh buat awak happy :( Sape ambik awak,saya bunuh. *muka kejam. Takut tak ? heee. 
Haaa. saya nak awak macam ni. ! Kan best .! Alolo. sweetnye :D Tapi awak mmg macam ni pon SIKIT jelar. sekarang tak dah. :( sekarang awak selalu nak marah. saya tak suka awak marah2 sayang. :'( Jangan marah dah ye. nanti saya sedih kalau awak marah2. Awak taknak buat saya sedih kan ? so awak jangan marah2 dah tau. 

Haaa.. ni untuk awak . :) Sayang.. saya nak awak tahu yang awak penting sangat2. Jangan cakap yg awak tak penting dah. saya tak suka :( 

Memang saya bukan yang first bagi awak. Tapi saya nak jadi yang last untuk awak . :) I'm not perfect but I'm limited editon . hehe :P . saya nak awak yang terakhir. ingat tau. :* Bye cinta :* 


Cintaku untukmu

Lama sangat2 dah tak update blog. si Lion pon dah bising. dia cakap kalau taknak update baik buang je blog ni. HAHAHA. Bila si Dia dah bising takleh buat ape la kan. banyak nak cerita.. Kalau cerita tak cukup page. hehe. penat lagi satu nak kena type. Malas nye. -,- Ni pon sbb si Lion dah bising.. Menyampah tgk email ngn password katenye. HAHAHA,. Jeleslah tu :P kan3 ? 
Lama sangat dah tak jumpe si Lion tu. cuti ni baru dapat jumpe. sebulan lebih tak jumpe dia. Bapak rindu :O . Rasa macam nak peluk dia kuat2 taknak lepas. tapi apakan daya. ceyh ! Hehe. 
Masa minggu first kat asrama mmg mcm org giler dah sy ni. selalunye hari2 kite jumpe,bile balik hostel tak dapat dah. Mmg rasa lain sangat. Tuhan jelar yg tahu perasaan sy masa tu. Hari2 sy nangis rindu kat awak syg. Pastu sy nak jumpe awak sebelum awak g belajar,tak dapat jugak. mmg sedih sangat. Tapi takpe sy faham awk kena jumpe nenek awk, dia lagi penting. Setiap hari sy kira hari bape lame lg dapat jumpe awk,. Ya Allah,seksa sangat tanggung rindu ni syg :'( sy rindu sngt2 kat awak masa tu. sampai sy buat buku twitter ngn facebook nak luah perasaan. Dah macam org giler dah sy tau. Bila sy lalui semua tu baru sy tahu awak mmg betul2 penting dalam hidup sy. Lepastu minggu sy balik awak tak balik. bosan sngt,. selalunye sy akan ajak awak keluar. masa tu tak dapat ajak awak keluar. mmg rasa lain awak takde. takde org nak ceriakan hidup sy masa tu. Sebulan sy tunggu awak syg. sekarang baru dapat jumpe. Alhamdulillah terubat jugak rindu sy ni. Tapi sy tunggu awak sebulan nak jumpe, dapat jumpe seminggu je. pastu ntah bape lama pulak kite tak jumpe nanti. :'( 
 

Makin hensem pulak tengok si Buncit ni. eish ! ni benci ni. kang ramai pulak tergugat. Ade jugak kena botak budak buncit ni. Dah la dia jauh. Risaunye la. Rindu takyah ckp la mcam mane. mmg tahap giler2 rindu kat dia. Teringin nak keluar berdua je ngn dia. Tak pernah lagi keluar berdua kan syg ? takpe2. ad mase nanti kite keluar berdua ye. Rasa taknak lepaskan awak syg ,. Sejauh mane pon kite,sy tetap syg n tunggu awak syg. Mane boleh hidup tanpe pelangi sy ni. awak yang ceriakan hidup sy. kalau awk takde ibarat sy dduk dalam bilik gelap sorg2. Taknak! :( tak dapat bayangkan hidup sy tanpe awk. sy nak awk selalu bahagia syg. taknak tgk awak sakit,sedih :( 
Harini sy hantar kek untuk awak semperna birthday awk. Walaupun birthday awak lambat lagi. 2.3 . nanti kite tak balik sbb tu sy beli awal. tatau nak bg hadiah ape. so sy decided baik bagi kek je. tak pandai sy nak beli hadiah untuk lelaki. tak plan pon td sebenarnye. mmg nak bg kek tapi tak plan harini,tibe2 plak rasa nak g beli untuk awk. lagi2 awk tgh tak shat. nak bagi awak sihat skit. Hee :* sedap kan kek tu ? Tapi bg awk la sdap,bg sy tak sbb kek coklat. eyeerrk ! coklat tak sedap.! HAPPY BIRTHDAY SAYANG ! walaupun lambat lg =,= . saje wish awal. jd org first . HAHA. 
Hmm.. seminggu je kite dapat jumpe. manje2, pastu masing2 kena balik dah,. sedihnye :'( . Imissyou syg. lame lagi la kite jumpe. :( kesian sy tanggung rindu ni. jadi janda kejap la sy nanti awak takde. Hidup sy hari2 tanpa awak kat sini mmg tak best syg. :( sy nak awak selalu ada dengan sy. nt sy rindu manje awak :'( . Takde org nak kacau sy dah. berbulan plak kena tunggu. Huwaa :'O tak sanggup !! tapi apekan daya kite kena tunaikan tanggungjawab masing2 dulu. kena habiskan belajar dulu. Sy akan selalu ingat awk syg. setiap masa. sy harap awak pun takkan lupakan sy. 
Nanti sy rindu la awk membebel. dah tak dapat dengar kemah keming Amirul Rafiq :'( . walaupun menyampah sebenarnye. Hahaha. Terima kasih untuk segalagalanye tau . Sy akan cube buat ape yang awak nak syg. bagi sy masa ye. Apepun terjadi sy tetap milik awak syg. Takkan ad sorg pun boleh rampas sy dari awak. Tu janji sy. Jaga cincin tu tau. Jangan pernah tanggalkan dia. 
Walaupun kita jauh,itu bukan penghalang untuk segalagalanye. Jaga diri baik2 ye bila balik nanti. Ingat yang sy sentiasa sygkan awk. tak kurang skit pon. makin bertambah adalah :) K la. Tatau nak membebel ape dah. Bye. ;) Mmmmuaaahhh !

Sunday, 9 December 2012

HARI YANG BEST :D

Hai .. mai sini sat :D .. harini Aleeya nak cerita pasal pergi dating semalam .. nak ckp dating tak dating sngtlah sbb abg2 Aleeya ada .. hehe . Tapi rasa happy sangat2 .. Mula2 lepak kat tempat kerja kawan Aleeya name dia .. puteri/putek .Nak tahu sape putek ? ni blog dia  http://princeszpinky.blogspot.com/ .. ktorg lepak berempat .. Aleeya,Papa Lion,Putek and abg kesayangn Aleeya iaitu Faris .. Mula2 Aleeya ngn Abg Aleeya Si Faris and Faiz g kenduri .. Haa ..abg Aleeya Faris Faiz ni kmbar 
Haa.. ni la dyorg .. sorg gemok sorg kurus, .. Hehe .. yg Gemok tu lah Faris .. 
Eyh2 ! bukan nak cerita pasal dyorg pon :P .. Pastu ktorg lepak la kat gym tempat kerja putek .. Pastu putek cerita kwn EX Papa Lion nak tgk sngt Aleeya mcm mne lg cntik pd kwn dy ke .. Mcm hampeh je nak tgk org .. sibuk sngt ! dengki lah tu .. kwan Ex Papa Lion tu kerja kat kedai bwak gym putek tu .. Aleeya ape lg ... Ajak la smua trun bawah nganjing kawan dia tu jap .. Hehehe .. Saje saje mnje mnje ngn Papa kat stu .. kasi dia angin sikit .. :P
Pastu ktorg naik atas balik kat gym . Ktorg tgk cerita Istanbul Aku Datang dngn Aku Terima Nikahnya .. Pdahal dah bnyk kali tgk .. Hehhe ..   
Tgk tu,ayu kan aku paki baju kurung .. Hehhe .. 
Pastu adik Aleeya call suruh balik .. Ish ! kacau btol .. Kena balik sbb sedara Aleeya dari KL dtg .. Terpksalah balik ..
Malamye pulak Satu Family pergi Pasar Malam .. Aleeya pon ikot .. Pastu acu call dia ckp dia kat Taman Icity .. Aleeya pon cakaplah kat mama nak g Icity ngan abg Pidot Aleeya,pastu g ambk Papa kat rumah dia .. Semalam Aleeya pakai baju belang hita putih. Papa plak pakai baju putih ,pastu pidot baju hitam .. Haha .,. Molek sangat .. Hitam + Putih = belang Hitam Putih .. hehe ..
Pastu,g la kat acu .. ajak anak dia g main kereta api kat stu .. Pastu ktorg jalan2 .. g tngkap gambar .. pastu tgk Papa ngn Pidot mcm sorok smething ..Aleeya tnye nape ngn korg ni .. Dyorg ckp takde ape ,pastu Aleeya usha lah sekeliling .. Rupa-rupanya ada Dhiah Ex Papa tu .. Haaa.. molek sngtlah .. ptg dah ngnjing kat kwn dia ,mlm dia pulak kena .. Padan muka .. nak sngt buat kerek .. nah untuk kau ( :P ) .. 
Lepastu ktorg lepak kat buai .. Sampai dah bosan baru ktorg balik .. Btw,ramai giler kat Icity smlm .. Biasalah ,mlm minngu .. mat2 rempit pon ramai =,= 
Gambar Papa takde sbb dia yg tangkapkan .. :) Keluarga bahagia :D
Hmm .. sampai sini jelar .. Thanks to my Beloved boyfriend and my brothers sbb selalu happykan aku .. Muaah ! syg korg sngt2 .. bubye .. ;)

Thursday, 29 November 2012

saya sayang awak PAPA LION

Surat cinta untuk yang tercinta : Amirul Rafiq .
Ikhlas dari hati Nur Alya Batrisyia :*
Sayang ,maafkan saya .. selama kita kenal saya banyak buat salah ,buat awak kecewa ,buat awak malu dengan kawan2 awak ..
Kenapa awak tunggu saya ye sayang ..? Kalau awak tak tunggu saya mesti dah lama awak bahagia :)
Saya tak sangka awak sanggup tunggu saya sampai setahun .. Dalam setahun tu banyak menda awak harungi ,semua menyakitkan hati awak . Mula kita couple 14.4.2012 lepas keberapa kali awak mintak couple saya tolak . Pastu malam tu saya sruh awak call and mintak couple saya nak dengar .. pastu awak ckp "NUR ALYA BATRISYIA sudi tak awak jadi kekasih saya " aw Lepas sebulan kita couple saya mintak clash sbb saya ada raffi .. Maafkan saya sayang sbb saya kecewakan awak .
Lepas tu ,saya text awak balik . Kita kawan macam dulu dulu . pastu saya dapat tahu awak text ngn kawan baik saya . Saya tak marah awak ngan dia ,cuma saya sakit hati nape awak text ngan saya kalau awak dah ada dia . Saya sruh awak pergi kat dia awak taknak . Pastu saya sruh awak pilih antara saya ngan dia . pastu awak pilih saya sedangkan masa tu saya ngan Raffi lagi .
Satu hari tu, kita g taman Icity ,pastu Rafii text saya ,awak yang balas kan .. saya tahu awak sakit hati masa tu . kesian awak sayang . Awak banyak bersabar ngan saya .. 
Masa Raya saya clash ngan Raffi . pastu kita couple balik kan sayang ..? walaupun masa tu saya tak sayang awak lagi ..
Lepastu ,saya curang lagi ngan awak . Saya couple ngan Muzamir . pastu awak mintak clash ,awak cakap kalau saya nak kat awak tinggalkn Muzamir ,. Saya tak sangka awak bagi saya peluang lagi masa tu sedangkan dah bnyak peluang awak bagi kat saya . masa tu saya rasa awak dah takkan terima saya .. Saya call awak nangis2 .. Saya takleh tido selagi awak tak nyanyi ,sian saya mlm tu .. abis bengkak mata . Pastu keesokkan harinya saya mintak putus ngn Muzamir ,pastu kita dah ok .. Alhamdulillah saya tak hilang awawk :D Kalau la masa tu saya hilang awak ,sapa la nak nyanyikan untuk saya :'( Faiz nyanyi tak best .. HAHA..
Lama lama saya rasa sayang sangat dekat awak ,sbb awak betul2 ikhlas tunggu and sayangkan saya .. sampai satu masa saya takut sangat2 hilang awak .. Saya taknak hilang awak dah sayang . Saya janji takkan buat macam dulu dah ..Saya cuma ada awak je sayang . Awak segala galanya bagi saya .. Awak kawan,awak abg,awak pakwe,. Semuanya awak .. Kalau boleh .. apa yang saya buat saya nak awak ada sekali . 
Sayang ! awak kena percaya yang sekarang saya betul2 sayang awak :) Saya tak tipu .. awak jangan tinggalkan saya ye sayang :* 
ILOVEYOUSOMUCH 
yang benar : your love :*

Wednesday, 28 November 2012

ayat jiwang

bagi dekat BF or GF korg erk .. kasi dia cair sikit .. HAHAHAHA
goodluck !
1. Dari mana datangnya cinta,
dari SMS turun ke hati..
2. Andai kau dapat melihat hatiku
Andai saja kau dapat membaca fikiranku
Betapa ruang jiwaku penuh bayangan dirimu,
Menghiasi hari-hariku
Senyum dan suaramu teduhkan jiwaku
Cintailah aku dengan kesungguhanmu
3. Kalau I boleh menyusun abjad, I nak letak U dekat dengan I

4. Hello..U ada plaster tak?? I luka teruk sebab jatuh cinta pada U!
5. Hello..
Aku pencuri!
dan aku di sini nak curi hati kau!!!
6. U ni doktor ke? Kaki I terseliuh sebab jatuh cinta pada U !
7. I nak belanja u gula-gula HACKS…
faham tak ertinya?
H- Hanya
A- Aku
C- Cinta
K- Kau
S -Seorang
8. Luahan Cinta Ibarat Kentut..
ditahan sakit.
dilepas malu.
dah keluar..fuhhh! Lega!!!
9. Jika kau hidup sehingga 100 tahun.
aku hanya ingin hidup hingga 99 tahun kerana aku tak rela hidup tanpa kau.
10. Di bawah ini senarai yg aku tak suka ttg kau
1..
2..
3..
4..
Apa nak buat?? Aku suka semuanya ttg kau!
Tekan ke bawah jika kau merinduiku.
Tekan lagi kalau masih rindu..
Lagi.
Lagi.
Masih tekan lagi???
Nampak sangat rindu..
Aku juga sedang merinduimu..
11. Biarlah yang dulu jadi masa laluku, dan kau menjadi masa kini serta masa depanku.
12. Kalau cinta ibarat penyakit,aku taknak makan ubat.Biar aku merana diserang penyakit ini krn aku ingin kau tahu betapa aku mencintai kau!
13. Org kata kita hanya jatuh cinta sekali saja. Tapi setiap kali aku mendengar suaramu, aku jatuh cinta sekali lagi!
14. Aku terasa sesuatu dihatiku.. ianya seperti bara yg kecil. Setiap kali aku melihatmu, bara ini menyala dan ia sungguh istimewa kerana AKU CINTAKAN KAU!
15. Apakah kasih sayang perlu diucapkan?
Tidak perlu. Lalu kukirim SMS ini padamu, hingga tidak perlu mengucapkannya.
16. Andai hatimu penjara, biar aku dipenjara seumur hidupku di dalam hatimu.
17. Tuhan memberikan rasa cinta dalam diriku, dan aku memberikannya padamu. Tolong jangan diberikan lagi pada orang lain.
18. Aku mahu kau tahu aku menyintaimu setulus hati..bukan hipokrit.. bukan cinta palsu..bukan ada kepentingan..
Ini adalah cinta tanpa syarat..
Aku begitu menyintaimu..
19. Cinta akan hilang jika diambil org. Cinta akan mati jika digenggam rapi. Bagaimana harusku memegangmu? Apa perluku meneruskan atau melepaskan?
20. Betapa indah pun perkataan, tak boleh sama utk menyatakan cintaku padamu..
21. Tuhan memberikan rasa cinta dalam diriku, dan aku memberikannya padamu. Tolong jangan diberikan lagi pada orang lain.
22. Cintaku bukan ibarat kertas..
Cintaku adalah bara yg sentiasa menyala
dan semakin marak ditiup kerinduan padamu..
23. Jika mencintaimu satu kesalahan, biar aku bersalah. Cintaku padamu sangat kuat dan akan kuperjuangkan hidup ini demimu..
24. Cinta kita banyak ranjau. Tapi percayalah ia tidak sedikit pun mengurangkan cintaku padamu. Kau adalah insan teristimewa dalam hidupku
25. Aku tak dapat hidup tanpamu
kerana kaulah nyawaku
26. Jika cinta itu dicukai..aku lah pembayar cukai paling tinggi!
27. Mencintaimu adalah perkara terindah yg pernah berlaku dalam hidupku.
Mana mungkin aku melupakanmu seumur hidupku. Kaulah kekasihku yg pertama dan terakhir.
28.
Air mata kerana sahabat 1 pengorbanan,
Air mata kerana ibu bapa 1penghormatan,
Air mata kerana kekasih 1penyesalan,
Air mata kerana Allah 1 keberkatan.
29.
saya kan, selalu
ingat kat awak..
tiap2 malam
suara awak
lawak awak
sumer la..
rindunye..!!